Kolibrie eenvoudig BackUp-programma voor Windows: 'HWBackUp'

WIE IS DE BAAS OP UW SYSTEEM ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'HWBackUp'
Een Windows® computer, getest op 95, 98, 2K, XP, Vista en Seven. Moet onder een Administratoraccount gebruikt worden, en als u in Vista en Seven buiten de gebruikersmappen wilt backuppen, moet UAC uitgeschakeld zijn.

EEN EENVOUDIG EN ERG MAKKELIJK BACKUPPROGRAMMA
Zomaar uit een idee ontstaan, ik had al een versie voor onder de Opdrachtpromp. Het is een enkel bestandje, dat overal neergezet mag worden, en erg handig is om hem naar het snelstartmenu te slepen, naast de Startknop. De eerste keer moet de letter van de backupdrive/partitie opgegeven worden, hij zet dan een controlebestandje in de root van de backuppartitie, genaamd 'BackUpKS.$id'. Die backuppartitie of drive mag ook een externe drive of USB-stick zijn. Bij het backuppen wordt dezelfde directorystructuur aangehouden als de originele partitie, en als directories niet bestaan, maakt hij ze. U moet natuurlijk niet vanaf een andere partitie gaan backuppen, anders wordt het een rommeltje. Het kan echter wel, b.v. als het een directory betreft die niet op de originele partitie staat.

Het programma is erg makkelijk in gebruik, sleep een of meer bestanden of mappen op HWBackUp.exe, al dan niet in het snelstartmenu. Ook de attributen blijven bewaard. Ik vind het ideaal, ik heb het zelf gelijk in gebruik genomen, ook al omdat mijn backupschijf een getrouwe kopie is van de systeempartitie.
Download HWBackUp 1.11 hier (26 KB)


 
     Laatste update: 25 november 2008