Kolibrie Dream Updater om tekst op uw website makkelijk te updaten

WIE IS DE BAAS OP UW WEBSITE ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE DREAM UPDATER
Een Windows® computer, werkt met Windows 2K tm 7. Stelt als enige eis dat u FTP-toegang hebt naar de website.

WAT IS DREAM UPDATER?
Dream Updater is een tooltje dat via FTP een stukje tekst van de website haalt, welke dan eenvoudig te bewerken is, en na opslaan en afsluiten wordt het automatisch weer op de site gezet.

WANNEER GEBRUIKT U DREAM UPDATER?
Als u handig bent met websites, zijn er vaak allerlei mensen om u heen die dat ook weten, u mag dan regelmatig hun website aanpassen. Als dat gewone tekst betreft, is Dream Updater een uitkomst voor u en uw kennissen. Starten, evt. het juiste profiel zoeken, en met de Home-toets de tekst ophalen. Na het aanpassen van de tekst deze opslaan en de teksteditor afsluiten. Klaar.

Er is nog iets met die tekst: De <br> tags worden vertaald, daar heeft de gebruiker zelf geen omkijken naar. Wel belangrijk is, dat één enkele return later op de site geen return is, twee returns is later op de site één return. En drie returns later op de site twee returns, enz. Dit is gedaan om een lange regel toch overzichtelijk in de werktekst te kunnen maken.

Wat vooraf moet gebeuren, is ID's aanbrengen in het html-formulier. Vlak voor de betreffende tekst deze code: <!-- 8746575538A1 --> en aan het eind deze: <!-- 8746575538A2 -->. Hier ziet u een voorbeeld, de tekst is inhoudelijk natuurlijk niet van belang hier:

  ...
  <p style="color:#883333;">
      Voor uw website stelde ik 2 tellers samen.
  </p>
  <p style="color:#887777;font-size:10pt;">
      <!-- 8746575538A1 -->
      Het is een goed idee om de teller in eigen beheer te hebben, en dat kan als uw<br>
      server tenminste met PHP kan omgaan. Ik maakte een eenvoudige teller, die alleen<br>
      het aantal hits telt. Maar ook eentje die een log maakt van aantal, en het<br>
      aantal unieke bezoekers, de datum en tijd, het IP-nummer, het aantal hits per IP,<br>
      het OS, de hostnaam en de provider. Minder geschikt voor sites met honderden<br>
      bezoekers per dag, want er wordt van elke hit een regel aan het log toegevoegd.<br>
      <!-- 8746575538A2 -->
      <a href="#boven">Naar boven</a><br>
  </p>
  <a name="linux"></a>
  ...

Als er verderop nog een stuk tekst staat wat regelmatig veranderd moet worden, gebruikt u weer die codes, maar nu eindigend op B1 voor het begin en B2 voor het eind. Zo kan ook een 3e (C1, C2), 4e (D1, D2) enz. tekstgedeelde behandeld worden. Op een volgend profiel kan bv weer een andere webpage ingevuld worden, de accountgegevens kan met Enter overheen gewandeld worden, deze blijven dan gelijk.

Maar... sinds versie 1.5 kunt u alles met de Dream Updater regelen. U kunt n.l. het complete html-formulier ophalen, door eerst even 'Insert' in te drukken, en daarna 'Home'. In het formulier gaat u naar de tekst die later ge-update kan worden, en zet daar vlak voor, op een eigen regel de code <dream> en aan het einde van die tekst </dream>, ook op een eigen regel. Dit kan meerdere malen. Nu de editor sluiten en opslaan. Hij zet zelf de bruikbare codes in de plaats van die dream-codes, zet hem weer op de site en is nu klaar voor het normale gebruik, dus het updaten van de gemarkeerde tekst(delen). Dit plaatsen van de codes is dus bedoeld voor de 'technische' persoon, zodat de niet-technische persoon het updaten van de tekstdelen eenvoudig kan realiseren.

Bij de eerste opstart van Dream Updater moeten de FTP-gegevens ingevuld worden. Vervolgens de naam van de webpage en de veldletter. Zijn er bv 5 tekstgebieden die zijn gemarkeerd met de ID's, dan maak je 5 profielen aan waarbij alleen de veldletter verandert. U hoeft niet steeds de accountgegevens en filenaam in te toetsen, ga er gewoon doorheen met Enter. Kies nu het gewenste veld, druk op 'Home' en de tekst komt op in een kladblokvenster. Elke teksteditor kan gebruikt worden, dat is in te stellen met de 'End'-toets. Zonodig ook het path invullen.
Na het veranderen van de tekst kan de teksteditor afgesloten worden, en de tekst opgeslagen. Nu wordt de veranderde tekst automatisch weer ingevoegd op de site.

Op 1 novemver alweer een update, een paar kleine onvolkomenheden eruit, en de mogelijkheid om de ini-file op te halen, ten behoeve van het meegeven van de instellingen aan uw gebruiker. Dit gaat door eerst Insert in te drukken en daarna F2, de file kan gewoon naast Dream.exe gezet worden. Hij zal worden verplaatst bij het starten.
Download Dream Updater v1.73 hier (79 KB)


In januari 2012 heb ik het programma eens onderhanden genomen, niet de werking, die is prima, maar het uiterlijk. Een hele verbetering vind ik. Wat wel veranderd is, is het kleur instellen, dat zijn nu 4 thema's.


Download Dream Updater v1.8 hier (90 KB)


 
     Laatste update: 29 januari 2012