Kolibrie Kalender voor Windows

WIE IS DE BAAS OVER UW TIJD ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'Kalender'
Een Windows®98, ME, 2K, XP, Vista of Seven computer.

HET GEMAK VAN Kalender
Kalender is een kalender, agenda, dagboek en alarm in een. Noteer afspraken, verjaardagen en andere gebeurtenissen, al is het 10 jaar van tevoren. Als u Kalender zo instelt dat hij mee opstart als de computer gestart wordt, hebt u in één oogopslag alle gebeurtenissen van de komende dagen in beeld. De dag van de week bij een bepaalde datum zoeken is eenvoudig. Er kunnen meerdere kalenders worden ingesteld. Door (datum en) tijd in te vullen komt er op dat tijdstip een popup en gaat er een alarm. En een mooie mogelijkheid is het dagboek, voor elke dag kan een blad tekst geschreven worden.


De versie 1.21 was als sterk verbeterd, maar gebruikt een ander formaat van de kalenderfiles. Als u versie 1.16 gebruikte en Kalender.exe versie 1.21 in de Kalendermap over de oude kopieert en start, worden de kalenderfiles omgezet naar het nieuwe formaat. Gebruikt u echter een oudere versie dan 1.16 dan moet u eerst versie 1.16 downloaden, Kalender.exe overkopieren in de map van Kalender, en starten. Daardoor worden de kalenderfiles omgezet naar het 1.16 formaat. Hierna kan versie 1.21 overgekopieerd worden en door starten worden dan de files omgezet naar het nieuwe formaat.
Kalender 1.21 is beter geschikt voor Windows 98.


Weer een nieuwe versie, 1.31, nu 32-bit en een aparte map voor de data, waardoor u geen last van UAC hebt. Als u versie 1.21 had, moet u alle databestanden overzetten naar de werkmap, zie de manual. Deze versie heeft ook nog alarmmogelijkheden, met POP-UP en geluid.


Nu, februari 2010 weer belangrijke verbeteringen in versie 1.32 en 1.42. Makkelijker te bedienen, foutjes en ongemakken eruit, kortom, hij is nu volwassen. Opvallende extra is dat de actuele inhoud van alle kalenders tegelijkertijd even opgeroepen kan worden met F7. Hij heeft een lagere processorbelasting, ondanks dat hij toch continue e.e.a. moet checken. Kalender.exe kan gewoon over de oude heengekopieerd worden, en fmod.dll erbij. De kalendergegevens blijven gewoon bestaan en worden zonodig aangepast. Versie 1.32 is geschikt vanaf Windows 95, en versie 1.42 voor Windows 2000 t/m Windows 7.

Helaas, in mei 2010 ontdekte ik een foutje bij de jaarnotatie eind december / begin januari. Het rekenen met datum blijft een gecompliceerd gebeuren. De fout is verbeterd in versies 1.33 (vanaf Windows 95) en 1.47 (voor Windows 2000 t/m Windows 7).

Download de Kalender versie 1.33 hier (221 KB, Windows 95, 98, ME)


Januari 2012 heb ik het programma eens opgepoetst, kleine verbeteringen, enkele toevoegingen zoals 2 soorten popup. Als u hem al heeft is enkel Kalender.exe vervangen genoeg.
In februari 2012 heb ik het PC-speakergeluid verbeterd. Voor de klassieke PC's. :-)
In april het afsluiten met Alt-F4 onmogelijk gemaakt, hij sloot ook af als Alt-F4 gebruikt werd voor een bovenliggende applicatie. Nu afsluiten met 'x' of kruisje rechtsboven.
Nu ook een 14-daagse melding mogelijk.

Zomer 2014 heb ik het programma geheel opnieuw geschreven. Er is nu een zoomfunctie (F11) en 2 kleurthema's (F12). Ook kan hij triggeren op de Xe Xdag vd Maand. Bijvoorbeeld: 2e woensdag van de maand. Laatste kan ook. De openingspopup is verdwenen. Samenvoegen van meerdere kalenders is verbeterd. In het dagboek zijn afbeeldingen mogelijk. Muisbesturing is nu ook mogelijk. Afsluiten gaat nu door te klikken op het kruisje rechtsboven of Alt-x.


Download de nieuwe Kalender versie 1.71 hier (2,29 MB)

 
     

Laatste update: 15 september 2014