Kolibrie Website log met aantal, unieke bezoekers, datum, IP, OS, host en provider

WIE IS DE BAAS OP UW WEBSITE ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE WEBSITE LOG
Een server die PHP ondersteunt. MySQL is niet nodig. Ik ga hier uit van Windows®, maar hij zal ook werken met andere OSsen. Als u een site heeft die honderden bezoekers per dag trekt, is deze log minder geschikt, er wordt namelijk van elke hit een regel aangemaakt.

WAT KAN ER ALLEMAAL ?
Er wordt een log aangemaakt met het totaal aantal hits, het aantal unieke hits, de datum en tijd, het IP-nummer, het aantal hits van dat IP-nummer, het OS, en de host/provider.

Pak de 4 bestanden uit, en geef de 3 die 1234 bevatten daarvoor in de plaats een uniek nummer. Dit zodat anderen het log niet kunnen uitlezen. Zet van de inhoud van main.php de PHP-regel in de body van de pagina die gelogd moet worden, op de plaats waar de teller(s) moet(en) komen. Zorg ervoor dat ook hierin het nummer klopt. Om de teller en evt. de unieke bezoekers-teller op deze pagina weer te geven, moeten de drie onderste ## in de file 'jawade1234.php' verwijderd worden. Het is verder aan te passen naar wens. Ook moet in deze file nog 2 maal het nummer 1234 veranderd worden.

Sla de pagina's weer op, de homepage nu met de extensie .php en verander alle evt. links naar die pagina ook in de extensie .php. U heeft main.php nu niet meer nodig. Upload de pagina en de evt. veranderde pagina's naar je server, en ook 'jawade1234.php', 'iplog1234.dat' en 'teller1234.dat' op dezelfde locatie. Met veranderd nummer natuurlijk. Van groot belang is dat u 'iplog1234.dat' en 'teller1234.dat' lees- en schrijfrechten geeft, chmod 666.

Het log is uit te lezen met 'www.uwsite.nl/iplog1234.dat' waarbij het nummer natuurlijk uw unieke nummer moet zijn.
Download iplog1234.zip hier (3446 bytes)


 
     Laatste update: 27 september 2010