Kolibrie MBR-Tool voor Windows 'KoliMBR'


WIE IS DE BAAS OP UW MBR ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE MBR-TOOL
Een Windows® 2K-7 computer, met een MBR (dus geen GUID Partition Table).

WAT KAN ER ALLEMAAL MEE ?
De MBR-Tool 'KoliMBR' laat u op een eenvoudige manier de actieve partitie wijzigen of zelfs de active flag verwijderen, of partities verbergen of weer zichtbaar maken. Dit wordt van kracht na een reboot. Verder kunnen tot 6 kopieën van het MBR gemaakt worden, keurig gerangschikt op datum en tijd.

Met de pijltoetsen kunt u alle mogelijkheden bereiken. Bovenin om de actieve partitie te bepalen, en partities te verbergen of zichtbaar te maken. Links daaronder om een nieuwe backup van het MBR te maken, en rechts hiervan om een te kiezen backup terug te zetten. De laatste 6 backups worden bewaard.
Als u op een item staat, kunt u deze met Spatie of Enter uitvoeren. Of klikken met de muis, dat gaat in 1 keer.

Om goed beschermd te zijn tegen een corrupt MBR, is het handig op een opstartfloppy of USB-stick te hebben met daarom de DOS-diskeditor KDM.COM, welke ook op deze site te vinden is. Daarmee kan opgestart worden in geval van een corrupt MBR, en KDM.COM gestart worden. Druk in geval van een stick op '1'. Druk dan de 'b' in, en het MBR wordt herbouwd. Druk nu op F2 om dit weer op te slaan, en als het goed is kunt u de PC weer normaal opstarten. Start nu KoliMBR, en zet het actueelste MBR weer terug.
Download KoliMBR 1.04 hier (60 KB)


 
     Laatste update: 15 september 2010