* HList, een filebrowser voor Windows in een Opdrachtprompt

* z is een mapzoeker voor Windows in een Opdrachtprompt

* SDir, geeft de grootte van mappen weer in een Opdrachtprompt 

Kolibrie HList, een filebrowser/commander

WIE IS DE BAAS OVER UW BESTANDSSYSTEEM ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'HList'
Een Windows® computer, versie 2000 t/m Seven (32-bit).

Bent u ook zo iemand die nog regelmatig in de 'DOS' van Windows te vinden is? Ik in elk geval wel. En dan is het makkelijk om een programma te hebben waarmee je kunt bladeren door de directories heen, en ook de files te kunnen openen in tekstmode of hexdumpmode. Wel, zo'n programma heb ik gemaakt. Je kunt de directorylist sorteren, kopiëren, verplaatsen en natuurlijk worden de lange namen weergegeven. Ook zoeken in zowel de ASCII als de hex-mode, en 9 pagina's geheugen om b.v. vergelijkingen te maken op gezicht. Met F1 komt er een helpschermpje. Het programmaatje is al aardig geavanceerd, maar als er ideeën over zijn, hoor ik dat graag. De naam is HList.exe, maar je kunt 'm natuurlijk ook hernoemen naar H.exe zoals ik gedaan heb. Hij hoeft niet geïnstalleerd te worden. Zet 'm in het path en hij is altijd onder handbereik. Deze versie heeft veel onderhuidse verbeteringen aan boord, en is het beginstadium ontgroeid. Kan nu ook meerdere files selecteren. En ook meerdere keren tegelijk gestart worden. Unwrap-mode toegevoegd. Nu ook voor grote files van bijna 2 GB. En veel andere verbeteringen. Zo werkt hij nu ook onder de Engelstalige Windows.

Laatste update: 25 november 2007.

Download HList 9.5.2 hier (55 KB)NU OOK EEN 32-BIT VERSIE !

Met trots presenteer ik nu ook de 32-bits versie van HList, voor Windows2K tm 7, ook voor 64-bit systemen. Deze versie is veel geavanceerder dan bovenstaante versie. Uitgebreide makkelijke kopieer- en verplaatsmogelijkheden. Er zijn 5 hulpprogramma's in te stellen, om de inhoud van ZIPs en RARs te bekijken, en te (hex)editen. Nu ook mapgrootte weergeven. En splitscreen. En verbeterde soort-sortering.
In 2012 weer enkele verbeteringen, wat foutjes eruit, en hij is 10 maal tegelijk te draaien.

Laatste update: 9 jauari 2012.

Download HList 10.9.2 hier (71 kB)

 

Kolibrie presenteert z, een mapzoeker

WIE IS DE BAAS IN UW BESTANDSSYSTEEM ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE MAPZOEKER
Een Windows® computer, versie 2000 t/m Seven.

z is een mapzoeker voor Windows in een Opdrachtprompt. Wilt u in een Opdrachtprompt naar een bepaalde map, dan kan dat behoorlijk lastig zijn. Met dit programma is dat verleden tijd. Type: 'z mapnaam' en hij springt naar de map mapnaam. Een gedeelte van een mapnaam kan ook. Als er meerdere mogelijkheden zijn, komt er een lijst met die mogelijkheden. Kies uw map en geef Enter, klaar. Hier heeft u veel gemak van.

Laatste update: 19 september 2008.

Download de mapzoeker hier (40 KB)

 

SDir, toont mapgroottes

WIE IS DE BAAS OVER UW MAPPEN ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'SDir'
Een Windows® computer, versie 98 t/m Seven.

Met SDir kunt u in de Opdrachtprompt een directory-list opvragen, waarbij de groottes van de mappen worden weergegeven. Ideaal om na te gaan waar de grote verbruikers zitten.

Laatste update: 1 januari 2010.

Download de maplister SDir v5.2 hier (22 KB)
De root van C: volgens SDir

 
     


Laatste update: 14 augustus 2011