Kolibrie MBR-wisser voor Windows en DOS: 'ClrMBR'

WIE IS DE BAAS OP UW MBR ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'ClrMBR'
Een DOS of Windows® computer, werkt op alle versies vanaf DOS 6.22 t/m Windows 7, je moet wel Administratorrechten hebben of starten als Administrator. In Windows 95 en Windows ME moet eerst naar DOS gegaan worden. In ME dus met opstartflop. ClrMBR32.exe werkt ook op 64-bits systemen.

WANNEER GEBRUIK JE ClrMBR?
Een enkele keer wil het weleens voorkomen dat tijdens het werken met en verwijderen van partities, er geen nieuwe partities gemaakt kunnen worden, of dat de bestaande partities niet meer weg te halen zijn. Of omdat van de drive helemaal niet meer te starten is. Dan is waarschijnlijk het Master Boot Record corrupt. En als het de partitietabel betreft, helpt ook 'fdisk /mbr' of 'fixboot' niet. Dit programmaatje, ClrMBR, maakt het MBR helemaal leeg, en daardoor wordt er tijdens het partitioneren weer een nieuw MBR aangemaakt. Wees wel zeker van uw zaak, want na het draaien van ClrMBR is in elk geval alle data van de betreffende disk onbereikbaar en als gewist aangemerkt! Een mooie toepassing is ook om ClrMBR te gebruiken wanneer er een (boot)virus op de schijf zit en je deze helemaal schoon wilt maken. Kan ook vanaf floppy of USB-stick gestart worden.

Nu ook met de mogelijkheid om van 2e, 3e, enz. tm 8e drive de eerste sector te wissen. Kies met de pijlknoppen rechts en links de drive naar keus: de eerste drive is drive 0, de 2e is drive 1, enz.
De nieuwste versie heeft een betere behandeling van de temp. files en werkt daardoor ook goed met UAC. En er is een 32-bit versie, waardoor deze ook werkt onder 64-bits systemen.
Download ClrMBR 2.2 hier (80 KB)


 
     Laatste update: 1 augustus 2010